Spanningshoofdpijn en Migraine

Iedereen heeft wel eens hoofdpijn. Bij de meeste mensen is dit gelukkig van voorbijgaande aard. Soms kan hoofdpijn hetdagelijks functioneren sterk negatief beïnvloeden. De hoofdpijn blijft terugkomen of krijgt zelfs een chronisch karakter. Er worden verschillende soorten hoofdpijn onderscheiden, waarvan migraine en (spier)spanningshoofdpijn het meest bekend zijn. (spier)Spanningshoofdpijn is met behulp van uw oefentherapeut goed positief te beïnvloeden.

Kenmerkend voor (spier)spanningshoofdpijn is een drukkend, trekkend of klemmend gevoel om het hoofd (strakke band, helm), dat zowel aan één als aan beide zijden voor kan komen. Vaak gaan deze klachten (vooraf) gepaard met een gespannen gevoel in nek en schouders. De oorzaak van (spier)spanningshoofdpijn is een te hoge spanning van de spieren die van de schouders naar de nek en het hoofd lopen. Deze verhoogde spierspanning wordt vaak veroorzaakt door stress of kou en vocht.

Wat doet de oefentherapeut?

Buiten een verhoogde spierspanning en stress zijn zijn er nog andere oorzaken van spanningshoofdpijn te noemen. Een verkeerde werkhouding of lang in dezelfde houding staan en / of zitten. Deze overmatige spierbelasting kan leiden tot spierspanningshoofdpijn. Emotionele problemen geven vaak de aanleiding tot het ontstaan van of verergeren van spanningshoofdpijn.

Als oefentherapeut leer ik U uw klachten te begrijpen en door middel van oefeningen een juist houdings- en bewegingsgedrag aan te leren, zodat uw hoofdpijn zal afnemen. Ook kunnen ontspanningsoefeningen een goede bijdrage leveren. Net als stoelmassage verlichting  kan geven voor  de overmatig gespannen nek / schouder – en achterhoofdspieren.

Slaaptekort, verkeerde voeding , te weinig vochtinname en leefgewoonten kunnen eveneens van invloed zijn.

Praktijk Nieuw-Zuid

  • Churchill-laan 53-a

  • 1078 DG Amsterdam
  • 020 -662 64 47
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

  • Willemsparkweg 48
  • 1077 HH Amsterdam
  • 020 - 662 64 47
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.