Spanningshoofdpijn en migraine

Bijna iedereen heeft wel eens hoofdpijn. Meestal is de oorzaak onschuldig en gaat de pijn weer weg. Er zijn echter vormen van hoofdpijn die iemand belemmeren in het dagelijks functioneren. De meest voorkomende in mijn praktijk zijn spanningshoofdpijn en migraine. En soms ook een mengvorm hiervan.

Behandeling van spanningshoofdpijn en migraine:

Buiten een verhoogde spierspanning en stress zijn zijn er nog andere oorzaken van spanningshoofdpijn te noemen. Een verkeerde werkhouding of lang in dezelfde houding staan en / of zitten. Deze overmatige spierbelasting kan leiden tot spierspanningshoofdpijn. Emotionele problemen geven vaak de aanleiding tot het ontstaan van of verergeren van spanningshoofdpijn.

Als oefentherapeut leer ik U uw klachten te begrijpen en door middel van oefeningen een juist houdings- en bewegingsgedrag aan te leren, zodat uw hoofdpijn zal afnemen. Ook kunnen ontspanningsoefeningen een goede bijdrage leveren. Net als stoelmassage verlichting  kan geven voor  de overmatig gespannen nek / schouder – en achterhoofdspieren.

Slaaptekort, verkeerde voeding , te weinig vochtinname en leefgewoonten kunnen eveneens van invloed zijn.

Onze therapeut

Hanneke den Dikken
Churchilllaan 53-a
1078 DG Amsterdam
T:  020 - 662 64 47
M:  06 - 12 98 98 59
E:  info@mensendieck-nieuwzuid.nl

Aangesloten bij

logo-oefentherapeut

Ingeschreven bij

logo-kwaliteitsregister-paramedici