Artrose

Wat is artrose?  Arthrose of gewrichtsslijtage ,  is een rheumatische aandoening die het kraakbeen in de gewrichten langzaam aantast. Artrose komt voor in de gewrichten van de heup en de knie, de nek en de onderrug  en de handen. Oorzaken van artrose: leeftijd, overbelasting en onderbelasting van de gewrichten, zwaar lichamelijk werk, of intensief sporten met een hoge belasting voor o.a heupen en knieën.

Klachten

Pijn zal uiteindelijk het gevolg zijn. M.n. s’ochtends en bij bewegen en belasten van het gewricht. Er kan stijfheid ontstaan en coördinatie en spierkracht  kunnen afnemen. 

Behandeling:Als oefentherapeut leer ik u oefeningen om de artrose te verminderen, tijdens de dagelijkse activiteiten leert u om met de pijn en stijfheid om te gaan. Als oefentherapeut begeleidt ik u in het vinden van een evenwicht tussen belasting (wat u doet) en belastbaarheid (wat uw lichaam aankan).Blijven bewegen is van groot belang. Evenals het opbouwen van de activiteiten. De behandeling is breed, naast het oefenen krijgt u ook voorlichting en adviezen over arthrose, het bewegen, uw conditie, uw ontspanning en het omgaan met (loop)hulpmiddelen. Soms is een operatie nodig. Als de arthrose een operatie onvermijdelijk maakt, kan ik u als oefentherapeut Mensendieck steun geven bij de voorbereiding: U leert hoe u het pijnlijke gewricht zo goed mogelijk kunt gebruiken;U leert goed om te gaan met (loop) hulpmiddelen;U krijgt informatie over de mogelijkheden en beperkingen in houding en beweging direct na de operatie.

Onze therapeut

Hanneke den Dikken
Churchilllaan 53-a
1078 DG Amsterdam
T:  020 - 662 64 47
M:  06 - 12 98 98 59
E:  info@mensendieck-nieuwzuid.nl

Aangesloten bij

logo-oefentherapeut

Ingeschreven bij

logo-kwaliteitsregister-paramedici