Vergoeding

vergoedingWanneer u aanvullend verzekerd bent worden de behandelingen van oefentherapie vergoed door uw zorverzekeraar. Het aantal behandelingen is afhankelijk van wat voor soort aanvullende verzekering u heeft.

LINK NAAR VERGOEDINGENOVERZICHT 2016

 

Tot 18 jaar niet chronisch:
De 1e 9 behandelingen worden gedekt door de basisverzekering met als mogelijkheid nog 9 behandelingen extra indien niet het gewenste resultaat is bereikt.

Tot 18 jaar, chronische aandoeningen :
Per zorgverzekeraar kan het aantal vergoedingen verschillen. Kijk dit na in uw polis.

Volwassenen niet-chronisch:
De vergoeding van oefentherapie Mensendieck vindt plaats vanuit de aanvullende verzekering. Deze loopt uiteen van 9 behandelingen per jaar tot onbeperkt. Bij enkele verzekeringen geldt deze vergoeding per indicatie.

Chronische aandoeningen :
Na de 20e behandeling vanuit de basisverzekering vergoed. De 1e 20 behandelingen komen uit de aanvullende verzekering, of voor eigen rekening.
Welke chronische aandoeningen in aanmerking komen voor deze vergoeding is vastgesteld door het ministerie van Volksgezondheid in de zogeheten lijst Borst. Ik heb met alle zorgverzekeraars contracten. Ga bij uw verzekering na hoeveel behandelingen er worden vergoed. Let ook op het aantal behandelingen fysiotherapie. Bij sommige verzekeringen is de vergoeding het totaal aan behandelingen oefentherapie en fysiotherapie.

Wanneer u een afspraak niet kunt nakomen bel dan 24 uur van te voren af (wanneer u maandag een afspraak heeft, dient u vrijdag voor 17 uur af te bellen).

Onze therapeut

Hanneke den Dikken
Churchilllaan 53-a
1078 DG Amsterdam
T:  020 - 662 64 47
M:  06 - 12 98 98 59
E:  info@mensendieck-nieuwzuid.nl

Aangesloten bij

logo-oefentherapeut

Ingeschreven bij

logo-kwaliteitsregister-paramedici