Volwassenen

doelgroep-volwassenenVan kinds af aan hebben wij leren lopen, rennen, tillen, klimmen, vallen en opstaan. Bewegen is zo vanzelfsprekend dat we er niet of nauwelijks bij stilstaan. Tot er iets misgaat. U gaat door uw rug, u krijgt last van uw heup, u krijgt een stijve nek of uw schouders zitten muurvast.
Deze klachten zijn vaak het rechtstreekse gevolg zijn van jarenlang verkeerd bewegen. Of misschien hebt u te lang een foutieve houding aangenomen, waardoor een spier of een hele spiergroep - bijvoorbeeld de rug - overbelast is geraakt. Wellicht zijn de klachten het gevolg van een aangeboren afwijking of u hebt hulp nodig bij het revalideren. Dan komt u bij ons terecht.
Wilt u weten of u met uw klacht voor behandeling terecht kunt bij de oefentherapeut Mensendieck, leest u dan de informatie bij Indicaties of neem vrijblijvend contact op met de praktijk.

Wat is oefentherapie?
Oefentherapie is een bewegingstherapie die door de jaren heen heeft bewezen dat het uitstekende resultaten oplevert.
De oefentherapeut gaat samen met u op zoek naar de oorsprong van uw klachten. De therapeut laat zien dat u door middel van speciaal op uw klacht of aandoening toegespitste oefeningen en een correcte lichaamshouding een juiste manier van bewegen aan kunt leren, zodat u in de toekomst uw klachten de baas blijft. Het is een therapie die erop gericht is via specifieke oefeningen een optimaal houdings- en bewegingspatroon te ontwikkelen.

Wat doet de oefentherapeut?
De oefentherapeut gaat er vanuit dat iedere verandering in het bewegingspatroon invloed heeft op het functioneren van het hele lichaam. De behandeling is nooit alleen op de aandoening of de klacht gericht, maar op het gehele lichaam en op al uw dagelijkse bezigheden. Hoe beweegt u als u zit, staat, loopt of achter de computer zit?
De oefentherapeut zal u bewustmaken van uw houdings- en bewegingspatroon. Zodat u met eigen ogen kunt zien waar het fout is gegaan.
Is er misschien iets mis met de spiercoördinatie bij bepaalde bewegingen? Dan zult u samen met de therapeut oefeningen gaan doen die er speciaal op gericht zijn om de spieren te trainen
Die bij specifieke bewegingen gebruikt worden.

Onze therapeut

Hanneke den Dikken
Churchilllaan 53-a
1078 DG Amsterdam
T:  020 - 662 64 47
M:  06 - 12 98 98 59
E:  info@mensendieck-nieuwzuid.nl

Aangesloten bij

logo-oefentherapeut

Ingeschreven bij

logo-kwaliteitsregister-paramedici