Ouderen met chronische pijnklachten

doelgroep-ouderenGemiddeld leven we tegenwoordig allemaal langer, maar met het stijgen der jaren wordt het dagelijks bewegen zoals zitten, staan, lopen, bukken en tillen, langzamerhand minder vanzelfsprekend. Spieren nemen in kracht af en de lichaamshouding verandert. Dit is op zich een normaal proces. U kunt zelf veel doen om uw algehele conditie zo goed mogelijk te houden. Oefentherapie Mensendieck kan u daarbij helpen.
Ook bepaalde aandoeningen die veel voorkomen onder ouderen kunnen klachten aan het bewegingsapparaat veroorzaken: denk aan osteoporose, artrose, reuma (met als gevolg bijvoorbeeld problemen met heupen, knieën en handen), urine-incontinentie en ook diverse neurologische aandoeningen zoals bij voorbeeld de ziekte van Parkinson.

Hier helpt oefentherapie Mensendieck!
Bij oefentherapie Mensendieck wordt u zelf meer deskundig op het gebied van uw eigen lichaam. U leert uw rug, nek, schouders, knieën en voeten tijdens dagelijkse handelingen gunstiger te gebruiken. U krijgt oefeningen om het lichaam zo soepel en sterk mogelijk te maken of te houden. Er wordt aandacht besteed aan dagelijkse bewegingen, waardoor u handelingen zoals het opstaan, lopen, iets oprapen, fietsen, stofzuigen en tuinieren of andere hobby’s makkelijker kunt blijven doen. Het trainen van de dagelijkse bewegingen heeft als doel het behoud van zelfstandigheid en het zo optimaal mogelijk kunnen blijven functioneren. U wordt zich bewust van bewegen en leert uw eigen mogelijkheden optimaal te benutten. Zo kan de kwaliteit van leven behouden en bevorderd worden.
Als oefentherapeut bieden wij u een speciale behandeling aangepast aan uw persoonlijke situatie en eventuele klacht(en).

Onze therapeut

Hanneke den Dikken
Churchilllaan 53-a
1078 DG Amsterdam
T:  020 - 662 64 47
M:  06 - 12 98 98 59
E:  info@mensendieck-nieuwzuid.nl

Aangesloten bij

logo-oefentherapeut

Ingeschreven bij

logo-kwaliteitsregister-paramedici